Στο μυαλό μας, ό,τι χρυσοπληρώνουμε, είναι και «καλό». Στην πραγματικότητα, όμως, μπορεί να δίνουμε περισσότερα για το όνομα που αναγράφεται στο ταμπελάκι του ρούχου παρά για την καλή ποιότητά του. Παρακάτω θα δούμε ορισμένα tips που θα σας φανούν χρήσιμα, για να είστε σίγουροι πως ό,τι πληρώνετε, παίρνετε!

Το στρίφωμα να είναι φαρδύ

Τα παντελόνια και ο φούστες καλό είναι να έχουν αρκετά φαρδύ στρίφωμα, από 4 εκατοστά και πάνω ενώ οι μπλούζες και τα t-shirts από 2 εκατοστά. Αν το κομμάτι που σκοπεύετε να αγοράσετε δεν έχει καθόλου στρίφωμα, καλύτερα να μην το βάλετε στη ντουλάπα σας.

Ελέγξτε την ποιότητα των βαμβακερών ρούχων τσαλακώνοντάς τα

Πιάστε μια γωνία της μπλούζας και σφίξτε την καλά με τη γροθιά σας για λίγα δευτερόλεπτα. Αν το ρούχο μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί, τότε είναι πολύ πιθανό ότι έπειτα από το πρώτο πλύσιμο θα μοιάζει περισσότερο με παλιό, ασιδέρωτο.

Τραβήξτε τις ραφές για να δείτε αν έχουν τρύπες

Ένα καλά ραμμένο ρούχο έχει χοντρές ραφές, χωρίς κενά. Τραβώντας τις ελαφρά, θα δείτε αν η μπλούζα που κρατάτε θα σκιστεί σύντομα ή όχι.

Τραβήξτε το ύφασμα

Τα ποιοτικά ρούχα δεν πρόκειται να χάσουν τη φόρμα τους αν τα τραβήξετε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τα αφήσετε.

Ετικέτα, αυτή η πλάνη

Τα φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι, το μετάξι και το μαλλί είναι πολύ πιο ανθεκτικά σε σύγκριση με τα συνθετικά υφάσματα. Μια μπλούζα όμως από 100% βαμβάκι μπορεί να «μπει» στο πλύσιμο. Γι’ αυτό, τσεκάρετε την ετικέτα και επιλέγετε ρούχα που περιέχουν σε μικρό ποσοστό (5-30%) τεχνητά υφάσματα όπως η βισκόζη, ο πολυεστέρας και το νάιλον, που δεν θα χάσουν τη φόρμα τους .