
Το σκεφτόμαστε συχνά, εάν μπορούμε να φοράμε κοσμήματα στην παραλία.Υπάρχουν κάποια tips που μπορούν να μας βοηθήσουν
Τα φοράμε ή όχι στην παραλία;
Και βέβαια ναι! Από την ανάδειξη του καλοκαιρινού μας look, μέχρι το τόνισμα του μαυρίσματός μας δεν υπάρχει κανείς λόγος για να μην φοράμε τα κοσμήματά μας! Πιο κάτω θα δούμε πώς θα αποφασίσουμε τί είναι καλύτερο και τί όχι!
Στο κρύο νερό
Το κρύο νερό μπορεί να κάνει το σώμα σας πιο "σφιχτό"-συμπεριλαμβανομένων και των χεριών μας. Το να χαθούν λοιπόν τα αγαπημένα μας δακτυλίδια, είναι το πρώτο που πρέπει να αποφύγουμε.
Στην άμμο
Η επίδραση της άμμου στα κοσμήματα εξαρτάται απόλυτα από το υλικό κατασκευής τους. Τα πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός, το ασήμι, η πλατίνα, το τιτάνιο κλπ. δεν πρόκειται να επηρεαστούν. Όμως τα επιχρυσωμένα ή επαργυρωμένα κομμάτια, μπορεί να ταλαιπωρηθούν από την άμμο. Όσον αφορά τις πέτρες , όσο πιο σκληρή είναι η πέτρα, τόσο λιγότερο κίνδυνο έχει να χαραχτεί και να σπάσει.
Το αλάτι
Το αλάτι, έχει παρουσία , όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και στον αέρα . Μπορεί να έχει μια σχεδόν μόνιμη επίδραση σε κάποια υλικά, ειδικά σε αυτά που είναι κατασκευασμένα από σίδερο ή ατσάλι. Άλλα μαλακά υλικά, όπως το ξύλο, το κοράλι και το τυρκουάζ, μπορεί απλά με το χρόνο να ξεθωριάσουν.
Οι λοσιόν και τα αντηλιακά
Τι γίνεται με τα υπόλοιπα συνήθη "αξεσουάρ" μας της παραλίας, όπως είναι τα αντηλιακά, οι λοσιόν, οι κρέμες και το λάδι; Όλα αυτά τα προϊόντα, συνήθως περιέχουν χημικά που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να δημιουργήσουν πρόβλημα. Κάποια μπορούν να προκαλέσουν διχρωμίες ή να ξεθωριάσουν τα κοσμήματά μας,οι λοσιόν και οι κρέμες μας μπορεί να τα επηρεάσουν με κάποιο τρόπο, γι αυτό είναι καλύτερα να αποφεύγουμε την επαφή.
Τι είναι προτιμότερο;
Τα καλύτερα υλικά για τα κοσμήματα στην παραλία, είναι τα γνήσια. Οτιδήποτε σε ακριβό μέταλλο, διαμάντια, πολύτιμους λίθους, είναι τα σωστά (εκτός από τα επιχρυσωμένα, όπως προαναφέρθηκε).
Το καθάρισμα
Έπειτα από μία ημέρα στην παραλία, θα έπρεπε να περιποιηθούμε τα κοσμήματα που φορούσαμε. Υπάρχουν ειδικά υγρά για καθάρισμα,ή χρησιμοποιηούμε μία βούρτσα, για να αφαιρέσουμε υπολείμματα από άμμο, αλάτι κλπ. Πλένουμε το κόσμημα σε κρύο τρεχούμενο νερό, και βγάζουμε το αλάτι,τη λοσιόν και οτιδήποτε έχει κολλήσει πάνω στο κόσμημα, επαναφέροντάς το στην αρχική του κατάσταση, καθαρό και περιποιημένο.
Αφήστε ένα σχόλιο